Egy kerékpárlámpa, amely a repülésből átvett technológia segítségével csökkentheti a belesetek számát.

Többször számoltunk már be a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos hírekről, ami nem véletlen, mert szerencsére a kerékpározás egyre népszerűbb közlekedési forma, egyre többen használják a mindennapi iskolába, munkába járásra is.

Azonban nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a kerékpáron közlekedőknek fokozottan kell figyelniük testi épségükre, hisz hazánkban a kerékpáros közlekedés kultúrája még csak kialakulóban van, az úthálózat minősége is sok veszélyt hordoz magában és a kerékpáron közlekedő még védőfelszerelést viselve is nagyon sérülékenyek a közlekedés többi résztvevőjéhez képest.

Aki kerékpáron közlekedik tudja, milyen komoly veszélyt rejtenek magukban, főleg sötétedés után az úthibák, kátyúk, felpúposodások, egyéb láthatatlan veszélyforrások. Ezet a láthatatlan akadályokat teszi jól láthatóvá a Szecsuáni Egyetemen jelenleg fejlesztés alatt álló forradalmi megoldást használó biciklilámpa.

A dinamóval hajtott, LED technológiás lámpa egy korábban a repülés iparágában is használt elv alapján négyzethálót vetít a biciklis elé. Egy ilyen felületen egyértelműen kivehetők az egyenlőtlenségek, hiszen azokon a helyeken torzul a mátrix.

A Lumigrids névre keresztelt új lámpa még fejlesztés alatt áll, de remélhetőleg hamarosan a boltokba kerül és használata által kevesebb kerékpárosnak kell majd egy úthiba miatt személyi sérüléses balesetet szenvednie.

Küldjön üzenetet!