Hasznos tanácsaink

Mit tegyen, ha balesetben megsérül?

By 2019-09-25No Comments

Első és legfontosabb teendő: értesítse a rendőrséget, illetve a mentőket, mivel sérülése, akármennyire csekélynek is tűnik, nagyon súlyos későbbi problémák forrása lehet. Nem utolsó sorban pedig a későbbiekben is alá tudja támasztani, hogy a sérüléseit abból a balesetből szerezte, nem pedig egy másikból. Tapasztalataink alapján a kárt rendező biztosító társaságok előszeretettel hivatkoznak az okozati összefüggés hiányára, mely gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem fognak kártérítéshez hozzájutni.

Sérülés után pontos, részletes és alátámasztott kárigényt kell benyújtani a biztosító társaság részére, mivel az ebből eredő károk lényegesen meghaladhatják például a sérült gépjármű árát is. Lényeges tudni, hogy kárigényének a minősége határozza meg az elérhető kártérítés összegét, melyből eredően nem mindegy hogy azt ki, milyen körülmények között, milyen formában nyújtja be.

Ezért javasoljuk, hogy forduljon szakértőhöz!

A kárigény benyújtását követően a biztosító azt – jellemző módon igen hosszadalmasan – megvizsgálja (adott esetben szakértők bevonásával) és kialakítja álláspontját, melyet természetesen közöl a károsulttal. Ilyenkor a károsultnak lehetősége van, hogy a biztosító ajánlatát elfogadja, vagy „perre” megy igényével.

Töltse le Baleseti Kisokosunk, amely a helyszínen segít abban, hogy mit kell tennie. Lépésről lépésre végigvezeti, mi a teendő egy közlekedési baleset során és egyetlen gombnyomással segítséget hívhat.

Ne feledje egy balesetben, krízishelyzetben még a leg higgadtabbak is összezavarodhatnak, mindig jól jön a segítség!

Küldjön üzenetet!