Hasznos tanácsaink

Kutya az autóban: Hogyan szállítsunk ebet biztonságosan?

By 2019-09-25No Comments

Mindig borzasztó látni az autóban menet közben az ablakon kinéző, vagy a hátsó ülésen ugrándozó, nem is beszélve a hátsó ablakban játékkutyaként fekvő vagy álló kutyát. Ezek a gazdák nem is gondolnak bele, hogy egy hirtelen fékezés következtében milyen komoly sérüléseket szenvedhet a tehetetlenül előrecsapódó kedvencük, nem is beszélve, hogy nagyobb sebességnél még az autóban ülők testi épségét is veszélyezteti, pedig már kereskedelmi forgalomban kaphatóak biztonsági övek a kutyák számára is, de vajon mennyire hasznosak?

A nonprofit Center for Pet Safety nevű szervezet a Subaru támogatásával végezte el első kutyás töréstesztjeit. Az eredmények nem voltak megnyugtatóak: a kutyák autós rögzítésére kínált, kereskedelmi forgalomban kapható szíjak a tesztek szerint “szinte biztosan” elszakadnak az ütközéskor fellépő erők hatására.

 

Természetesen vannak egyszerű megoldások arra, hogy biztonságosan szállítsuk kedvencünket, amelyeket az alábbi cikkben olvashatunk!

http://www.vezess.hu/allianz/kutya_autoban/39227/ – Kutya az autóban: Hogyan szállítsunk ebet biztonságosan?

Ne feledjük nem azzal teszünk jót kedvencünknek, hogy mindent megengedünk neki, hanem azzal, ha biztonságban tudjuk, a kutya és a saját érdekünkben is.

Küldjön üzenetet!