Igaz a kerékpározás egészséges, és jó szórakozás, kikapcsolódás, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy mindemellett nagyon veszélyes üzem. Főként ha forgalomban, autók között tesszük. A védőfelszerelés megvédhet egy elesésnél a személyi sérüléstől, de egy autóval történő ütközés, baleset esetében sajnos nagyon komoly sérülésekkel kell számolni, nem ritka a halálos kimenetelű baleset sem.

Lehetőség szerint használjuk a bicikli utakat, ahol nincs ott pedig nagyon, körültekintően közlekedjünk! Soha ne feledkezzünk meg a látni és látszani szabályról. A kerékpáros balesetek 60 százalékát az okozza, hogy biciklis kivilágítatlanul közlekednek. Ez az adat is jól mutatja, hogy mennyire fontos a biciklik kivilágítása. Ehhez nem szükséges feltétlenül vagyonokat költeni, a célnak megfelelnek a kínai gyártmányú, párszáz forintos lámpák is. Lakot területen kívül éjszaka már kötelező a láthatósági mellény viselése, de a fényvisszaverő anyagok használata nappal és a városban is javítja a bringások észlelhetőségét. Életet menthet.

Amennyiben a baleset sorána  kerékpáros vétlen volt, úgy sérüléses esetén a kerékpárosoknak is jár a kártérítés, számíthatnak a TÁRS A BAJBAN Egyesület segítségére.

Küldjön üzenetet!