A személyi sérüléses balesetek egyre nagyobb részét okozzák a kerékpárosok. A Magyar Kerékpárosklub adatai szerint évek óta a lakosság 40 százaléka kerékpározik, míg Budapesten 13-ról 17 százalékra nőtt az arányuk.

A legtöbb bringás nem rendelkezik semmilyen biztosítással, így egy-egy baleset akár több millió forintba is kerülhet, a vétkes kerekeseknek.

Kerékpárral közlekedődnek egyébként a felmérés azt tekinti, aki két héten belül legalább egyszer biciklizik. Meglepő lehet sokaknak, azonban az unióban Hollandia mögött Magyarországon nevezték meg a legtöbben a kerékpárt, mint legfőbb közlekedési eszközt.

A kerékpárral közlekedők számának növekedésével sajnos a biciklis balesetek száma is együtt növekszik. 2011 – ben 1814, míg 2013 – ban 2004 személyi sérüléses balesetet okoztak kerékpárosok.

Itthon is egyre elterjedtebb a kerékpáros felelősségbiztosítás megkötése, mely olyan baleset esetén tud komoly kiadásoktól megmenteni, amikor mi magunk vagyunk a vétkes fél.

Ha pedig a baleset elszenvedői vagyunk, akkor balesetbiztosítás meglétével bizony igen tekintélyes költségektől tudjuk megóvni magunkat.

(forrás: eletforma.hu)

Küldjön üzenetet!