Balesetet szenvedett, mozgásukban korlátozott emberek számára nyílik lehetőség, hogy a kommunikációs szakma kiválóságaitól kapjanak ismereteket élethelyzetük széles nyilvánosság előtti képviseletére.

A TÁRS A BAJBAN Személyi Sérültekért Egyesület kezdeményezésére az újságírók, a PR és a szóvivői szakma reprezentáns szervezetei, valamint érdekvédelmi egyesületek, vállalatok és intézmények csatlakoztak. A november 8-ai kommunikációs napon kommunikációs szakemberek, szóvivők adnak ízelítőt a munkájukból olyan balesetet szenvedett, mozgásukban korlátozott embereknek, akik elhivatottságot éreznek és ismereteket kívánnak szerezni ahhoz, hogy meggyőző módon képviseljék és közvetítsék sorstársaik érdekeit, tudatosítva, hogy bárki, bármikor kerülhet az élete során hasonló helyzetbe. Az érintettek nem sajnálkozást várnak az épp emberektől és a társadalomtól, hanem a helyzetükkel való együttérzést és sajnálatos korlátjaik megértését.

Bartha Zoltán elnökA TÁRS A BAJBAN Személyi Sérültekért Egyesület alapítói olyan magánszemélyek, akik a gazdasági szférában komoly szerepet töltenek be. A témáról szóló sajtótájékoztatón Bartha Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: – Mindannyian úgy gondoljuk, hogy az éves szinten közel 15 000 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset és a nagyjából 17 000 munkabaleset miatt minél szélesebb körben kell felhívni a figyelmet a baleseti sérülések kapcsán az előrelátás fontosságára, illetve a bekövetkezett balesetek során az érintettek számára jogi, szakmai, erkölcsi és pszichikai segítséget kell nyújtani, a rehabilitációt követően pedig támogatást adni a sérülteknek az életpályájuk újraépítéséhez.

Az egynapos kommunikációs bemutatón előadást tartanak, többek között a Magyarországi Szóvivők Egyesülete, A Magyar PR Szövetség, a Magyar Újságíró Szövetség, a Nyugat-magyarországi Egyetem szóvivői és kommunikációs tanszak munkatársai és szóvivők , többek között Tóth Károly, Dr. Orodán Sándor, Lakatos Zsófia, Serényi János, Sárosi Péter, G. Németh György, Győrfi Pál és mások, akik kiemelt feladatuknak tekintik a balesetben megsérült, megváltozott munkaképességű emberek segítését.

A kommunikációs előadások célja, hogy felhívják a figyelmet a sok esetben mások, és a társadalom segítségére szorulók életének a reális bemutatására, érdekeik valódi képviseletére, hogy a maguk és sorstársaik élethelyzetének bemutatásával segítséget kaphassanak a nyilvánosság előtti kommunikáláshoz.

Az első résztvevőA hallgatók soraiba olyan, a mozgásukban korlátozott, balesetben sérült emberek jelentkezését várják, akik rendelkeznek jó kommunikációs készséggel, éreznek magukban elhivatottságot a kommunikációs tevékenység végzésére, és szeretnék a későbbiekben ezeket az ismereteket hasznosítani. Jelentkezés: TÁRS A BAJBAN Egyesület, Demeter Erika, t.: 30/221-0332, e-mail: demeter.erika@tarsabajban.hu

Szakmai partnerek és támogatók: Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, Magyar Újságírók Országos Szövetsége, Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete,  Magyar Public Relations Szövetség,  Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Egészségügyi Szóvivői és Kommunikációs Szak, MÚOSZ Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya, IBF Mester Center, Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szakemberek Egyesülete, valamint GE Hungary Kft., Ortoprofil Gyógyászati Segédeszközöket Gyártó és Forgalmazó Kft., valamint más vállalatok, intézmények és szervezetek.

A TÁRS A BAJBAN Személyi Sérültekért Egyesületről: minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a baleseti sérülések kapcsán az előrelátás, az öngondoskodás fontosságára, illetve a bekövetkezett balesetet során az érintettek számára jogi, szakmai, erkölcsi és pszichikai segítséget nyújtani, a rehabilitációt követően támogatást adni a sérült életpályájának az újraépítéséhez.

A november 8-án megrendezésre kerülő egynapos képzés ingyenes. (TÁRS A BAJBAN Személyi Sérültekért Egyesület, info@tarsabajban.hu; t.: +36 20/ 440-3030)

Küldjön üzenetet!