Egy kislányra dőlt a mászóka az egyik pákozdi játszótéren. Focikapu dőlt egy 10 éves fiúra – és még számos szörnyű hír szalagcímét tudnánk felidézni az elmúlt hónapok tragédiáiból. Sajnos nem először ér súlyos baleset gyermekeket játék közben. A kislányt megvédte a biciklizés miatt rajta lévő bukósisak, de a kisfiú sajnos nem élte túl a balesetet.

Kit terhel a felelősség kérdeztük szakértőnket?

A felelősség a terület tulajdonosát terheli, kivéve ha az üzemeltető és a tulajdonos nem ugyanaz. Ebben az esetben egyetemlegesen felelősek a balesetért. A balesetet szenvedett gyermek gyógyulása hosszú és költséges folyamat lehet, amelyben nagy segítséget jelent ha sikerül az elszenvedett személyi sérülésért kártérítést kapni a családnak.

A szülőket súlyos maradandó sérülés vagy halálos kimenetelű baleset esetén nem vagyoni kártérítés illeti meg. Ezen felül a sérülés súlya és a gyógyulás függvényében gondozási költség, gyógyszer költség, a tanulmányok vonatkozásában korrepetítor, közlekedési többletköltség, és súlyos sérülések esetén indokolt esetben a Tb. által nem biztosított terápiák pl lovas terápia kifizetése jöhet még szóba.

Érdemes minden esetben szakértőhöz fordulni.

Küldjön üzenetet!