Érdemes korábban fékezni!

Kanyarban, kereszteződésben nagyobb eséllyel csúszik meg az autó jeges vagy vizes úton.

Nem lehet elégszer felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a téli időszakban a szokottnál is nagyobb óvatossággal, valamint körültekintéssel szükséges vezetni.

A közlekedési balesetek száma Tolna megyében is megnövekszik ilyenkor, a csúszós utak következtében több az úgymond koccanásos baleset, de megnő a pályaelhagyással járó esetek száma is.

Bonyhádon, 2015. január 31-én például egy tehergépkocsival csúszott meg kanyarodás közben egy nő, melynek következtében egy parkoló személygépkocsinak ütközött.

Mivel a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor nő meg, érdemes fokozott figyelemmel megközelíteni a kereszteződéseket, körforgalmakat, és tanácsos a szokottnál korábban fékezni.

Ugyancsak hasznos lehet, ha a járművezető az erősen csapadékos úton történő előzéskor, még a manőver megkezdése előtt bekapcsolja az ablaktörlőt, mert a jármű mellett való elhaladáskor – különösen tehergépkocsik esetében – latyak kerülhet a szélvédőre, ezzel lehetetlenné téve a kilátást.

(forrás: police.hu)

Küldjön üzenetet!