Elnökség

Bartha Zoltán az Egyesület elnöke

vezérigazgató, Willbot & Kopking’s Hungary Zrt.

Kárrendezéssel, biztosításokkal 25 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni, tanácsadóként. Munka mellett elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem biztosítástechnikai szakértői képzését, majd évekkel később felsőfokú gépjármű és műszaki kárszakértői végzettséget szerzett a Gödöllői Egyetemen. Providencia és Signál biztosítóknál eltöltött évek után saját biztosítás közvetítői vállalkozást alapított. 2013-ban üzlettársával megalapította az Első Magyar Kárrendező Részvénytársaságot, mely elsőként nyújt komplex személyi sérüléses kárrendezői szolgáltatást. Biztosítási kultúra iránt elkötelezettként 2008-ban megalapította Magyarország első és mai napig egyetlen fogyasztóknak készülő biztosítási magazinját, és a szakma egyetlen évkönyvét a Biztosítási Almanach-ot. Biztosítói pályafutása során számtalan olyan károsulttal találkozott, akik nehéz, sokszor kilátástalan helyzetbe kerültek egy-egy váratlan káresemény kapcsán. Miből eredt az alapítási elképzelés? Az ember mint legfontosabb érték, mint értékteremtő melletti elkötelezettsége vezetett a Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület létrehozásának gondolatáig.

Dr. Bársony Farkas elnökségi tag

ügyvezető igazgató, GE Hungary Kft.

USA egyetemi ösztöndíj, majd a jogi diploma megszerzését követően üzleti jogi tanácsadóként dolgozott. 1996 őszétől a General Electric GE Hungary adóügyi igazgatója, majd 1998-tól Közép-és Kelet Európai adóigazgatója a GE Lighting üzletágának, majd 2000-től ugyanennek az üzletág Európai adóügyi igazgatója. 2010-ben nevezték ki a GE Industrial Solutions globális adóügyi igazgatójává. 1999-től több GE-s (magyarországi és ciprusi) cég ügyvezető igazgatójává neveztek ki, köztük a GE magyarországi fő cégének, a GE Hungary Kft.-nek, ahol a pénzügyi jogi területért felelős ügyvezető igazgató jelenleg is. 2004-től 6 évig munka mellett óraadóként oktatta nemzetközi adójogot, pénzügyi jogot a Pécsi Tudományegyetem jogi karán (2004-2008) és a Zsigmond király Főiskolán (2009-2010), utóbbin a pénzügyi jogi oktatás elindítója volt. Sokrétű társadalmi tevékenységet is végez, de nem utolsó sorban, 4 gyermek édesapja.

Miért csatlakoztam alapítóként? Megtiszteltetésnek éreztem a felkérést, hiszen a – hiánypótló –  egyesületi célokat nagyon komolynak tartottam, tartom a felelős életvitel eszméjének fejlődése szempontjából is. Szeretnék segíteni  abban, hogy az egyesület szolgáltatásai minél több emberhez eljussanak.

G. Németh György elnökségi tag

igazgató, Benyovszki Orvosközpont

A mobil telefónia magyarországi bevezetésében ismert vezető szakember az első magyar magán alvásdiagnosztikai és alvásterápiás intézet, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója. A budapesti klinikai negyedben működő intézmény Európai Orvosi Szakmai Minősítési Akkreditációval rendelkezik. Az Országos Alvásfelmerési projekt vezetője, a World Association of Sleep Medicine (WASM) magyarországi vezető koordinátora. Tudományos területen: a Magyar Tudományos Akadémiával és az MTA Filozófiai Kutatóintézetével közös projectben a XXI. század új kommunikációja című interdiszciplináris tudományos kutatás vezető koordinátora. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola,  valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem szakvezető tanára. A newmédia területén a mobilkommunikációs és online alkalmazások, a netmarketing és optimalizálás területén az ArtCentrum Interaktív Stúdió szakértője. Társadalmi  tevékenységei: az Országos Széchényi Könyvtár Corvina Alapítványának elnökhelyettese, a  Benyovszky Móric emlékének ápolására hivatott Magyar-Madagaszkári Társaság elnöke. 2007 óta a Magyar Ökumenikusok Szervezete Felügyelő Bizottságának a tagja. 2013 szeptemberében az Alvásorvosok Világszövetsége kiválósági díjjal tüntette ki.

Tímár László elnökségi tag

vezető, IBSSA (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége) Baleset és Bűnmegelőzési osztály 

3 danos karate mester. A PAJZS gépjárművédelmi technológia kitalálója, létrehozója és tulajdonosa. Az IBSSA (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége) Baleset és Bűnmegelőzési osztály létrehozója és vezetője. Nagyon fontosnak tartja a bűn és baleset megelőzést, s ennek érdekében hozta létre a “Ne legyen áldozat” című baleset és bűnmegelőzési közérdekű televíziós műsort, mely az Echo TV egyik legnézettebb rendszeres műsora.