Hasznos tanácsaink

Cancelled, Delayed – ott ragadtunk a reptéren!

By 2019-09-25No Comments

A repülővel utazók egyik rémálma, amikor pörögnek a táblácskák a repülőtéri kijelzőn és megjelenik a DELAYED vagy a CANCELLED felirat járatának neve mellett. Órákig tartó rostokolás, az átszállás lekésése tönkretehet egy jónak induló nyaralást, meghiúsíthat egy üzleti tárgyalást, ami miatt komoly anyagi kárunk keletkezhet.

Ha ilyen problémával szembesülünk, mindig jól jön egy szakértő segít, érdemes az ilyen kártérítési esetekre specializálódott  együttműködő partnerünk Flight Refund segítségét kérni.

A Flight Refundról

Több százezer forintról mondanak le azok a légiutasok, akik nem tudják, milyen jogok illetik meg őket. Iparági becslések szerint a járatok közel fél százalékánál fordulhat elő olyan esemény, amely  az uniós szabályok szerint kártérítési kötelezettséget vonhat maga után. A nemrégiben indult Flight Refund olyan online szolgáltatást biztosít, amely gyors és hatékony segítséget jelent az utazóknak a kártalanítási folyamat lebonyolításában.

Kevesen tudják Magyarországon, hogy légiutasként milyen jogok illetik meg őket. Pedig egy család akár félmillió forinthoz is hozzájuthat, ha azért nem engedik felszállni őket, mert túlfoglalás miatt már nincs hely a gépen. De akkor is kártérítés illetheti meg őket, ha váratlanul törlik a járatukat, vagy a repülő több mint három órát késik. Ezen kellemetlen esetekre az Európai Unió számos jogszabályt alkotott, biztosítva a légiutasokkal való tisztességes bánásmódot. Az ilyen helyzetek egyébként nem ritkák a légiközlekedésben. Az Európai Unióban évente több mint 9 millió járatot regisztrálnak, az unió repterein közel 800 millió utas fordul meg.

Flight Refund a Közép és Kelet európai régión belül elsőként, Magyarországon inditott a légi utasok jogainak érvényesítését segítő szolgáltatást. Bármely EU-n belüli légitársaság járatának több mint 3 órás késése, váratlan törlése, vagy a túlfoglaláskor előforduló beszállás megtagadása esetén a szervezet átvállalja a kártérítési folyamat lebonyolítását a kárt szenvedett utazótól. Tapasztalatok szerint egy kártérítési igény érvényesítése hosszadalmas jogi és adminisztratív folyamat. Ennek lebonyolítása nem mindig egyszerű, és a megfelelő jogi képviselet általában elengedhetetlen. Az utasnak nincs más dolga, mint hogy a flight-refund.eu oldalon egy pár perc alatt kitölthető űrlapon a kárigényét bejelentse. A Flight Refund ekkor felveszi a kapcsolatot a légitársasággal és amennyiben jogos az igény, úgy kártérítés megfizetésére szólítja fel. A bejelentés, és a kártalanítási folyamat az utas részéről kockázatmentes, mivel az utasnak kizárólag sikeres végkimenetel esetén kell sikerdíjat fizetnie.

A kártérítés mértéke különböző feltételektől függően, akár 600 euro is lehet utasonként. Ez egy négytagú család esetében akár félmillió forintot is jelenthet, készpénzben.

Bővebben: https://www.facebook.com/flightrefund

Küldjön üzenetet!